Albert Voorn en Bert van Enckevort winnaars Fokkersbokaal

  • 30/07/2011

Fokkersbokaal voor Voorn en Van Enckevort

Op donderdag 28 juli tijdens Jumping Peel en Maas op de prachtige terreinen van Stal Hendrix werd een spannende strijd geleverd om de Studieclub Ysselsteyn Fokkersbokaal. De springwedstrijd in het kader van het 25-jarig jubileum van de fokkersstudieclub werd gewonnen door ruiter Albert Voorn met Eurocommerce Lexington (Andiamo x Dageraad), gefokt door Bert van Enkevort uit Sevenum. Albert was foutloos in 2e fase in de zeer scherpe tijd van 26,06 seconden.

VanEnckevoortDe wedstrijd – alleen toegankelijk voor fokproducten van de leden van de studieclub – werd in handicap verreden, variërend in hoogte van 90cm tot 1.35m.

Vanuit de VIP-ruimte klonken volop aanmoedigingen voor de bijna 30 combinaties. Hun enthousiaste fokkers leefden mee en stonden vooraan. Amateuramazone Anke van Oerle reed ruim 2 seconden langzamer, 28,11 seconden in het L-parcours met de elite sport-merrie Ariane (Larino x Numero Uno) – het fokproduct van haar vader – en werd 2e. Ze kreeg geduchte concurrentie van Wiepke (Indoctro x Goodwill) met Leon Heggen, fokker Jos Derikx. Zij finishten in 28,34 seconden. Numero Uno-nakomeling Zabor, gereden door James Petterson werd 4e. Het fokproduct van Gerrie Teunissen kwam rond in 28,48 seconden.

Foto's: 11A Fotografie - www.11afotografie.nl

AlbertVoornDe 7-jarige Zjohn G (Casantos x Ramiro) met Kristian Houwen van fokker John Geerets werd 5e in 29,14 seconden. Plaats 6 en 7 waren respectievelijk voor Weruniek (V. Winningmood) van fokker Pierre Strijbos en Lou Linders met Amorka (Canesaro x Calvados) van fokker Jan Winkelmolen. Deze combinatie won een extra deken als beste BB/B-combinatie. Helaas wilde Joep Raijmakers in de 2e fase net te kort draaien, daardoor schoot Now or Never (V. Burggraaf) naast de hindernis. De door Hein Marcellis gefokte ruin maakt nog steeds veel indruk en is nauw verwant aan het ISP It’s the Business en de KWPN-gekeurde hengst Zambesi (V. Heartbreaker).

Adrie van Oerle, voorzitter van de jubilerende studieclub: “De belangstelling vanuit de ruiters/amazones, fokkers en publiek was fantastisch. Er waren alleen maar positieve reacties op dit unieke initiatief”.

De fokkers van deze studieclub hebben hun genetisch intellect goed ingezet. Van Oerle: “Internationale springpaarden als Nairobi (Leon Thijssen), Unique (Nick Skelton) en Otazu (Inge van den Bosch) komen voort uit de fokkerij van leden van onze club. Warrant, Zambesi, Ferrolan en Zjohn G hebben hun goedkeuring voor de dekdienst ontvangen. Ook de Grand Prix dressuurpaarden Vitana V (Stephanie Peters) en Partoes (David Wightman) zijn geboren in de stallen van onze studieclubleden.

Dit jaar maken vier van door onze leden gefokte paarden hun opwachting tijdens de KWPN Paardendagen”, vertelt de voorzitter. “Dahlia Delin, een 3-jarige Wynton x Houston;
Ditty Dante C, een 3-jarige merrie van Vingino x Lupicor; Cincitty, een 4-jarige Numero Uno x Ramiro in de Vion-cup en de 5-jarige Bon Jovi (Rolling Stone x Rex Magna) in de eventingrubriek, vertegenwoordigen hun fokkers. En dit uit een groep van slechts 37 leden.”