Carlos Ribas de geweldenaar wint het Masterspringen

  • 25/07/2014

Carlos Ribas de geweldenaar wint het Masterspringen

In een gruwelijk spannende barrage met 0.20 seconden voor op Hendrik-Jan Schuttert had de Braziliaan iedereen op het puntje van zijn stoel zitten! Hij bedankte de sponsor van de rubriek, Neptunus, de organisatie en het publiek en zei: “Ik ben zeker blij! Pelvin Z is een fantastisch paard, ondanks dat hij boven de sprong wat tijd verliest hebben we hier aangetoond dat hij ook zeker de snelste kan zijn. Ik ben hier nu voor de vierde keer en het is echt GEZELLIG!” Dorrie en Betty Eilers reikte de bokaal en prijzen uit namens Neptunus, een familiebedrijf dat o.a. voor veel grote paardenevenementen de tentenbouw verzorgt. Het was de eerste keer dat de dames een prijsuitreiking voor hun rekening namen, waarbij zij de ruiters feliciteerden onder luid applaus van het publiek.

Er was geen vrije stoel meer te vinden en ook langs de kant van de ring was elke plek bezet. De toeschouwers werden vrijdagavond getrakteerd op een prachtig spektakel. Het Masterspringen ving aan met dertien deelnemers, waarvan er na vier rondes nog vier over waren. En zeker niet de minste ruiters; Mark Martens vertegenwoordigde de Limburgers, James Patterson-Robinson de Australiërs en Hendrik-Jan Schuttert het Noorden van ons land. Maar heer en meester, entertainer en geweldenaar Carlos Motta Ribas herstelde de verloren Braziliaanse (WK) eer. En hoe! Hij kreeg met de ongelofelijk goed springende Pelvin Z (v. Picasso) iedereen op het puntje van zijn stoel.

In de barrage ging eerst Mark Martens van start met Aken Utopia. De schimmelruin maakt zijn kleine formaat ruimschoots goed met zijn manier van springen. Maar na vier rondes was de Berlin-zoon terecht wat vermoeid en kreeg een balk. James Patterson-Robinson kwam als tweede terug in de barrage. Het leek erop dat hij met Canezaro (v. Caretano) een winnende ronde wegzette, maar kreeg een onfortuinlijke balk op de laatste oxer. Carlos Ribas kwam als derde in de ring en zorgde met Pelvin Z dat alle toeschouwers hun adem inhielden. Niet alleen wegens zijn rappe stuurmanskunsten, maar tevens de lappen lucht die de vosruin boven de hindernissen overhield. Maar de strijd was nog niet gestreden, Hendrik-Jan Schuttert was de laatste starter en besloot voor het binnenrijden dat hij ervoor zou gaan. En was het niet voor op een luttele 0.20 seconden na, was hij de winnaar geweest. Met Bangelo (v. Tangelo vd Zuuthoeve) was hij desondanks tevreden met een tweede plek en hij verliet de ring met een glimlach.

Tim van den Oetelaar