Carolus afstamming wint 5 jarige rubriek

  • 28/07/2011

Biwitta het beste vijfjarige springpaard

De tweede rubriek van de dag, een parcours in twee fasen voor 5 jarige springpaarden telde maar liefst 125 deelnemers. De rubriek werd aangeboden door Kuypers Kessel en Salemans Vastgoed. Directeur van Salemans Vastgoed, Dhr. Bart Salemans vertelde wat de rubriek zo mooi maakt. “Het is mooie sport, daar kom ik voor, de jonge paarden. Als ze jong zijn kun je beter zien wat de kwaliteit van het paard is. En tevens kan je aan de nog wat zoekende paarden zien dat de ruiter het verschil maakt. En ook hier zie je de kwaliteitsverschillen.

Nicole-Caris---Bart-SalemansDe winnende amazone Nicole Caris was blij met de merrie Biwitta (Carolus x Calvin). Gefokt door J. Dresen, en in eigendom van Hendrix en Stal Peeters. Deze laatste, uit Maria Hoog, is de thuisbasis van Nicole. Ze kreeg Biwitta te rijden op vierjarige leeftijd, en heeft ondertussen al veel gewonnen in het M. Met haar ‘super toffe’ instelling is dit een paard waar straks iemand vast heel blij mee gaat worden. Ook gaf ze nog haar complimenten aan het concours met de super bodem. ‘Het is een parcours waar iedereen wilt rijden, en dat zie je ook wel aan de startlijsten.’

Kristiaan-HouwenOok Kristiaan Houwen gaat naar huis met de 1e prijs, hij verdiende deze in het twee prijzen stelsel. Hij reed zijn merrie Bibi Sijgje HS (Verdi x Heartbreaker), welke hij slechts een half jaar rijdt. Aangezien de merrie op vierjarige leeftijd al een veulen heeft gehad. Maar ze pakt het snel op, mede dankzij de goede instelling. ‘Ze doet het super in de ring. Een winnaar voor mij.’ Sprak de gelukkig winnaar. 

In de eerste groep was er verder een tweede plaats voor een ruiter die nog uitkomt bij de junioren, Tim van den Oetelaar. Ook hij had een jonge Verdi gezadeld, genaamd Bodet M.

In de tweede groep was het Pieter Keunen die de tweede plaats bezette. Hij startte vroeg in de rubriek met Be Special (Chacco Blue x Indoctro) en zette direct een snelle tijd in de tweede fase. 

   –   Foto’s   –