Chester DKS van Namelus, de beste vierjarige

  • 28/07/2011

Chester DKS van Namelus, de beste vierjarige

RodrigoMorgadoNamelusJumping Peel & Maas ging van start met de rubriek voor vierjarige springpaarden. Deze rubriek werd aangeboden door Snijders Vleeswaren en Pauli BV. De paarden werden beoordeeld door het deskundig oog van Dhr. Greve en Dhr. Bosch.

In de eerste ronde werd het paard van Rodrigo Morgado het hoogst beoordeeld, en zonder springfouten ging hij zo aan de leiding. Met hem mochten nog 9 anderen terugkomen in de tweede ronde. Ook in de tweede ronde bleef Morgado foutloos. Chester DKS (Namelus x Lux) werd op het springen zelfs beoordeeld met een 9, de hoogste score op dit onderdeel van de dag.

De tweede prijs was voor Malin Parmler. Haar Citella (Ukato x Casimir) werd ook bijzonder hoog beoordeeld.De derde plaats was voor de Douglas afstammeling Chalanyan S gereden door Luc Steeghs.

De winnaar Rodrigo vertelde achteraf trots over de goede prestaties van de hengst de afgelopen tijd. Hij werd al hoog beoordeeld tijdens de eerste kwalificatie in de VSN competitie, met meerdere 8 en een 8,5. Ook tijdens CSI Twente bleek de hengst kwaliteit te hebben met een derde plaats in de jonge paarden rubriek. De hengst is gefokt door en in eigendom van Andre de Klein in Dreumel. Morgado traint de hengst sinds oktober toen hij net zadelmak bij hem binnenkwam. Zelf is Morgado onlangs verhuist met zijn stal “RM Horses” naar Zwolden.

–   Foto’s   –

MalinPalmlerUkato PrijsuitreikingPauli