De Master is een dame: Anne-Marie Poels!

  • 29/07/2011

‘Winnen is altijd leuk!’
En de Jumping Peel & Maas Masters zeker

Poels-MastersThe winner takes it all. And the winner is Anne-Marie Poels. Ze gaat naar huis met een enorme bokaal. Maar nu nog niet, eerst even de overwinning vieren.

Annemarie Poels, traint normaal vooral de jonge paarden. Maar de 8 jarige Atlantis (8jaar oud van Andiamo), die ze vandaag reed, heeft ze zo goed opgeleid dat ze met deze nu toch wat meer internationaal kan rijden. Onlangs ook al gestart in een twee sterren 1.40 rubriek.

Maar terug naar vandaag de Masters. “Het was lang spannend. Er waren er voor een Masters rubriek toch veel in de barrage. En dan moet je er toch voor rijden.” Volgens de logica van Anne-Marie: “Het was er op of eronder, alles uit de kast want ik had niks te verliezen. En ja, winnen is altijd leuk.

Anne-Marie gaat het feest nog even vieren in de tent van Jumping Peel & Maas, waar Eric van der Vleuten als DJ fungeert. De fles champagne die ze won gaat mee, maar of die opkomt? “Het is wel een hele grote!” Anne-Marie Poels vond alle extra prijzen erg leuk. 

Morgen zien we Anne-Marie en Atlantis terug in de Grote Prijs. En dan gaat ze zeker weer haar best doen.

Masters-PoelsDe tweede plaats was voor de winnaar van vorig jaar. Wie herinnert hem niet? De grote ShowMaster; Carlos Ribas. Ook dit jaar klonken de Braliaanse klanken van het lied: Brasil weer voluit. Hij was de eerste foutloze in de zinderende barrage van de Masters. En hij reed ervoor! Dat Anne-Marie hier überhaupt nog onder door kon komen was een wonder, met veel hindernissen op een hoogte van 1.50m.

De derde plaats ook voor een oud winnaar. Malin Parmler reed als vanouds Simone in de Masters. Dit keer moest zij als eerste van start in de barrage en liep tegen een balkje aan. De tijd was echter scherp genoeg om Mario Wilson Fernandes voor te blijven.