Dino (Vingino) de beste vierjarige

  • 26/07/2012

Petronella Andersson zadelt de beste vierjarige

Petronella-4jrVanochtend is Jumping Peel & Maas van start gegaan met de rubriek voor vierjarige springpaarden. Alle paarden werden beoordeeld door het deskundig duo bestaande uit Yves Houtackers en Willem Greve. De scores werden toegekend op de onderdelen; kwaliteit van de sprong en het rijden in het parcours.

Het Paard Dino, bereden door Petronella Andersson kreeg in het begin van de rubriek al een hoge beoordeling. Een paard dat Petronella pas een paar weken tot haar beschikking heeft.  De Vingino nakomeling werd beoordeeld met een 9 voor het springen en een 8.8 voor het rijden. Omdat Andersson haar paard foutloos rondstuurde ging ze aan de leiding. Niet één paard wist meer te scoren, en zo schreef Petronella uiteindelijk de wedstrijd op haar naam.

Parmler-4jrNiclas Parmler kwam met VDL Groep Spiritivo wel dicht in de buurt bij Andersson. Zijn Indoctro werd tweede in de rubriek. De jonge hengst scoorde een 8,5 en een 9.  Op de derde plaats eindigde tevens een afstammeling van de hengst Indoctro en deze werd eveneens gereden door Petronella Andersson.

Al met al scoorden de paarden van  Stal Hendrix goed. Peter Keunen nam de derde prijs immers mee naar huis. En deed dit samen met het paard Don Diablo, een voshengst van Vittorio.

De juryleden waren te spreken over de groot aantal fijne paarden dat vandaag mee reed. Er waren ook zeker een 8 tot tien paarden die zich uitzonderlijk goed lieten zien.

Ook mag worden gezegd dat het concours terrein er uitstekend bij ligt. Met het huidig prachtige weer is Jumping Peel & Maas uiteraard uw bezoek waard.

— Uitslagen —