Dit keer Mark Martens het snelst in de Z Finale

  • 30/07/2011

Kameraden tweede keer vooraan, maar in andere volgorde.

MarioWilsonDe tweede rubriek van de zaterdag, de Z-finale in twee fasen werd gewonnen door Mario Wilson Fernandes. Tijdens de prijsuitreiking stond zijn kameraad Mark Martens naast hem. De rubriek was aangeboden door Hansen Dranken.

De succesvolle combinatie van Fernandes en Hearthago (v. Heartbreaker) reed gister ook al een snelle ronde in de klasse Z. Deze sympathieke ruiter kwam niet helemaal vanuit Portugal gereisd, maar vanaf zijn uitvalsbasis bij Stal Thijssen.

Na afloop sprak Mark Martens enthousiast over zijn tweede tijd. Daarmee won hij in de tweede groep. Hij zat in het zadel van Zambezi, een zevenjarige ruin van Non Stop. “Toen ik van start ging wist ik dat Mario iets van 26 seconden had in de tweede fase. Mario is snel, maar gister reed ik hem er wel af. Vandaag kwam ik twee tiende te kort. Maar Mario is een kameraad van mij, dus ik gun het hem. Gister was het andersom, en dat is ook leuk. 

MarkMartens-MarioWilsonVanavond start Mark nog in de Grote Prijs. “Mijn 1.40m paard was gister in vorm, vandaag hopen op een nul rondje. Hij kan het zeker, maar de balk ligt hier snel op de grond. Hij pakt in elk geval goed aan!”