Dubbelslag voor Beau Schuttelaar in VDL Groep Prijs

  • 24/07/2019

In de openingsrubriek van Jumping Peel & Maas 2019 sprong junioren amazone Beau Schuttelaar eruit. De amazone uit Tegelen verbeterde haar eigen leiderstijd en bezette daarmee zowel de eerste als de tweede plaats in de klasse ZZ. “Een mooie dubbelslag”, zegt Wiebe van der Kleij – manager van Stoeterij Duyselshof, die namens VDL Groep de felicitaties overbracht.

De eerste plaats bezette Beau met Illinois Z (v. Iowa), het paard waarmee de zestienjarige amazone twee weken geleden deelnam aan de Europese kampioenschappen voor de jeugd in De Wolden. Beau vertelt dat ze Illinois  Z rijdt voor Stal Thijssen. “Daar werk ik nu sinds een maand of twee. Fulltime deze zomer en straks als ik begin aan mijn BBL opleiding aan het Citaverde combineer ik school met werken.

Op vakantie
Waar sommigen uitkijken naar de vakantie om te kunnen relaxen of op reis te gaan, kijk Beau uit naar Jumping Peel & Maas. “Dat zegt ik niet omdat ik net gewonnen heb” lacht de winnares. “Ik vind het een van de mooiste en zeker het gezelligste concours van het jaar. Als ik moest kiezen tussen internationaal rijden of bij JPM, dan is de keus gauw gemaakt. Dit is een concours waar je wilt rijden en bij wilt zijn. Ik zou anders het gevoel hebben dat ik iets mis. Alles is top voor elkaar, aan paard en ruiter is gedacht en naast de sport zijn er ook gezellige feestjes. Ik ben er ieder geval alle dagen bij!”.

Top vijf
In de 1.35m rubriek klasseerde Beau zich als tweede met Ustinov-ruin Fuji in 26.78 seconden. Met slechts vierhonderdste seconden meer op de teller finishte Niels Bulthuis met Genereux Fortuna (v. Wizzerd) als derde. Voor Stal Hendrix reed Oda Charlotte Lyngvaer Goanita HX (v. Zandor Z) naar de vierde tijd in 26,97. Yves Houtackers vervolledigde de top vijf met Gold Diamant Du Plan D’Eau (v. Diamant de Semilly). De Limburger stopte de chronometer in 27.09 seconden.

De VDL Groep prijs was de enige rubriek die vandaag op het programma stond i.v.m. de warmte. Morgen om 07.00 uur is staat de tweede springrubriek gepland.

Voor alle uitslagen, klik hier.