Frank Schuttert snelste in Winning Round

  • 26/07/2012

Frank Schuttert snelste in Winning Round

Jumping Peel & Maas heeft primeur: voor het eerst heeft de organisatie gekozen om de rubriek ‘groepen springen’ toe te voegen aan het programma. Frank Schuttert wist met zijn Numero Uno-zoon Winchester HS een overtuigende overwinning op zijn naam te schrijven. Emile Tacken werd tweede met zijn paard Zeebec (Royal Bravour x Pericles).

Frank-Schuttert---Winchester-HS“Wat is ‘groepen springen’? De starlijst wordt verdeeld in groepen van 5 personen. De hoogst en de laagst genoteerde ruiter of amazone op de FEI-ranglijst die aan het concours deelnemen worden bij elkaar ingedeeld. Per groep mag de beste door naar de winning round (barrage). De beste ruiters en amazones van iedere groep strijden individueel tegen elkaar.

Tacken: “Het is een leuk onderdeel voor het publiek, alhoewel sommige ruiters er verschillend over denken. Je kunt namelijk met een fout toch in de barrage komen terwijl iemand die foutloos is dat misschien niet komt.” Schuttert: “Mij is het uiteraard goed bevallen. Soms heb je voordeel, soms heb je nadeel. Ik was geen lucky-loser want ik was foutloos en had een goede tijd.” “Winchester HS is van nature een heel snel paard. Ik moest als laatste starten dus dan moet je er gewoon vol voor gaan,” aldus de winnaar

De uit Ommen afkomstige Schuttert ging met EUR 1.250,00 aan prijzengeld naar huis.

— Uitslagen —