GDS Training Prijs in handen van Wiel Heber

  • 29/07/2016

IMG_9594_WielIn de kleine finale klasse Z, mogelijk gemaakt door GDS Training uit Weert, vielen alle puzzelstukjes  op hun plaats voor Wiel Heber met Epeios (v. Indoctro). “Gister mislukte mijn poging om de snelste tijd neer te zetten, maar vandaag ging het wel volgens plan”, zegt de winnaar tevreden.

In de rubriek direct op tijd namen 98 combinaties het tegen elkaar op, maar  slechts 13 duo’s wisten de lei schoon te houden. Wiel Heber, lang geleden stalruiter voor Stal Hendrix, wist 1,5 seconden van de tijd van Emile Tacken af te snoepen. “Omdat het me gister niet lukte en ik hier ooit gewerkt heb was ik er extra op gebrand om vandaag te winnen. Dit paard is van nature heel snel en heeft al heel wat overwinningen op zijn naam geschreven, dus zijn vorm in combinatie met de geweldige conditie van de piste en de hemelse parcoursen, maakte het plaatje vandaag compleet. Ik wil het beste maken van de jaren die ik nog kan rijden, maar ik vrees dat ze inmiddels wel geteld zijn”, lacht de 60-jarige routinier.

Heber liet de jeugd achter zich in de vorm van Emile Tacken. De ruiter uit Meterik bezette niet alleen de tweede maar ook de derde plaats respectievelijk met Faithful (v. Calvaro) & Coocanusa (v.  Numero Uno).