Geslaagde eerste dag brengt Limburgse en Brabantse winnaars

  • 26/07/2017

Met uitstekende weersomstandigheden en onder veel belangstelling werden er drie rubrieken verreden op de eerste dag van JPM. Met Waterstone (v. Silverstone) verzekerde Emile Tacken een Limburgse winst in de Accon AVM Prijs over 1.40m. Als een na laatste starter in de 81-man tellende rubriek wist hij 0,15 seconden van de tijd van Tim Hendrix af te snoepen. “Dit paard zit er, als alles past eigenlijk altijd wel bij. Hij verdient goed de kost”, vertelt de winnaar uit Meterik.

_FTR4280Waterstone is desondanks veelzijdig inzetbaar. “In Eindhoven liep hij mee in de Derby en toen werden we achtste. Aan zijn instelling ligt het dan ook zeker niet. Hij heeft bij vorige eigenaren wat vertrouwen verloren, daar moet ik met rijden rekening mee houden. Bij de Peelbergen hebben we ook regelmatig prijs en vorige week in Zuidwolde won hij eveneens een proef.”

Emile Tacken gaf Tim Hendrix met Jewel LVP (v. Berlin) en Rob Heijliger met Cream on Top (v. Concorde) het nakijken. Heijligers wist wel de snelste tijd te klokken met Fahrenheit in de klasse Z gesponsord door Agterberg. In deze rubriek nam Rodrigo Morgado onder de Portugese vlag de tweede plaats in, gevolgd door de voor Stal Hendrix rijdende Oda Charlotte Lyngvar.

Jack Ansems ging met Delia B (v. Cantos) de tweede Z klasse, gesponsord door Horse Service International, aan de haal met de winst. Hij werd op het podium vergezeld door Piet Raijmakers Jr. en Maikel van Mierlo.