Glorieuze overwinning voor Jody van Gerwen in Hunland Grote Prijs

  • 27/07/2014

Glorieuze overwinning voor Jody van Gerwen in Hunland Grote Prijs

In een ongelofelijk spannende ontknoping bemachtigde Jody van Gerwen de overwinning in de Hunland Grote Prijs van Jumping Peel & Maas. De amazone stuurde haar gretig springende Namelus R- zoon met een bloedsnelle eindsprint naar de winst. Ze verwees met haar rit Petronella Anderson naar de tweede plaats, gevolgd door Mathijs van Asten.

Met haar rit won de Limburgse amazone een 14 karaats gouden ring ingelegd met saffieren aangeboden door Bron Jewelry en een handgemaakte opstaphulp gemaakt door Heber Design. Een magnum champage werd aangeboden door Hansen dranken en dhr. en mevr. Janssen van Hunland, reikten samen met hun dochter een reiskoffer met luxe travelkit uit aan de top drie van deze proef

Van de 46 deelnemers bleven er elf over voor de barrage. In het parcours over zes hindernissen viel in de laatste lijn naar de oxer de meeste tijd te winnen. Waar collega ruiters Michel Hendrix en Eric Jr. van der Vleuten in die laatste lijn door de snelheid een balk kregen, wist Jody van Gerwen de palen in de lepels te houden.

“Tantalus voelde in het basisparcours al goed aan, toen wist ik dat ik er in de barrage vol voor kon gaan. Ik weet dat ik een snel paard heb, maar dan moet alles nog wel blijven liggen.” Petronella Anderson stond lange tijd aan de leiding, maar met Star la Tuiliere had ze uiteindelijk 1.77 seconden te veel op de klok. Mathijs van Asten liet nergens een seconde liggen, maar wist met Aysattie niet verder te komen dat de derde plaats.

Verder reden Loewie Joppen, Aniek Poels en Noelle van der Velde een foutloze barrage. Michel Hendrix en Eric Jr. van der Vleuten waren zonder de balk op de laatste oxer tweede en derde geweest, maar moeten nu genoegen nemen met de zevende en achtste plaats.

hunland_prijsuitreiking