Grote Prijs Jumping Peel & Maas gewonnen door de Portugees Mario Wilson Fernandes

  • 30/07/2011

I’m so grateful!

FernandesGPDe Grote Prijs Jumping Peel & Maas, aangeboden door Horseflight en Buitenhof de Leistert, was weer ongelofelijk spannend. Van start gingen 55 combinaties. Onder hen vele grote namen, als Yves Houtackers en Emile Tacken. Uiteindelijk wisten negen ruiters het pittige parcours, ontworpen door Henk Linders, foutloos door te komen. Winnaar van vorig jaar, Michel Hendrix, lukte het vandaag niet. Zijn neef en mede organisator Tim Hendrix zagen we wel terug in de barrage.

In die barrage ging Jack Ansems als eerste van start met Charmentino(v. Cascavelle). Direct foutloos, en het oogde snel. Maar toen Jody van Gerwen de ring in kwam, werd het spannend. ’s Middags durfde ze al hard op uit te spreken dat ze een goede kans maakte en weer voor de eerste prijs zou gaan. Zo als ze dat al enkele malen eerder deed. En ze was weer snel! Dit maal met Waldemar (v. Calvados). 

Tim Hendrix begon vervolgens wat voorzichtig aan zijn barrage. In het laatste lijntje spoorde Tim zijn ruin van Cantos nog extra aan, maar kon de verloren tijd toch niet meer goed maken. Uiteindelijk eindigde Tim met Very Nice op een 4e plaats.

Mario-Wilson-Fernandes-GPMaar niet snel genoeg, bleek toen de Portugees Mario Wilson Fernandes zijn barrage afsloot. Plat op ging hij over de laatste sprong. Hij reed zijn achtjarige ruin van Casco. Slechts drie weken heeft hij dit kleine paard onder zijn zadel. Maar het enige dat Mario kwijt wilde was zijn dankbaarheid. Vrij vertaald vertelde hij het volgende: “Ik wilde zo graag winnen. Want ik ben zo blij met Leon Thijssen en alle kansen die hij me biedt. Leon is een geweldige ruiter, die mij traint. I’m so grateful! Dit kleine paard heeft een groot hart. En ik hoop dat hij een grote carrière krijgt. Nogmaals dank voor Stal Thijssen en het geloof in mij!”

Fernandes ging naar huis met maar liefst €1000,- aan prijzengeld en een enorme bokaal. Ook ontving hij een vliegenbestrijdingssysteem, aangeboden door Flybusters. Flybusters is een automatisch vliegenvang systeem op natuurlijk basis voor in stallen of voor in huis. Wereldwijd zijn er al meer dan 10 000 installaties van Flybusters verkocht. De ervaringen zijn unaniem: zeer effectief ook bij ernstige plagen en milieuvriendelijk door het bestrijdingsmiddel op basis van pyrethrum.