Jack Ansems wint Stal Mulkhoeve Prijs

  • 25/07/2013

Jack Ansems wint Stal Mulkhoeve Prijs

jackansems02webKessel: 25 juli 2013

De ruiters en amazones reden op het scherpst van de snede tijdens de rubriek voor vijfjarigen. De Stal Mulkhoeve Prijs kende 91 deelnemers, het parcours bestond uit twee fasen. Slechts 27 combinaties waren foutloos in de eerste fase en mochten een gooi doen naar een klassering.

jackansems04webJack Ansems bleek de allersnelste. Hij zadelde zijn paard Darona. Darona is een merrie van Zirocco Blue VDL uit een Lupicor x Grandeur moeder. Ondanks de regen zette Ansems een snelle tijd neer van 26,21 seconden. Ansems over zijn overwinning: “Jumping Peel & Maas is voor mij altijd wel succesvol geweest. Vandaag heb ik Darona meegenomen. Ze was wat heet maar wel voorzichtig. Ik heb de tweede fase voor mij gevoel niet eens zo heel hard gereden omdat ze snel is van zichzelf. Ik heb wat tijd kunnen pakken door een steilsprong schuin te springen een galopsprong minder te maken naar de laatste hindernis.”

 

sherinhogenkampwebDe Gelderse amazone Sherin Hogenkamp was slechts 0,45 seconden minder snel. Want traag kunnen we de rit van Hogenkamp absoluut niet noemen. Met Dayoutie (Cento x Gargentin) finishte zij in een foutloze tweede fase nipt achter Ansems met een tijd van 26,66 seconden.Lisa Tiebot uit Geesteren werd derde met haar paard Deja-vu. Met deze merrie van Topas x Uniek was zij foutloos in de tweede fase met een tijd van 26,89.

staldeulkhoevewebMevrouw Lammers (De Mulkhoeve) tijdens de prijsuitreiking van de 5-jarigen rubriek.