Joy Lammers en Athena winnen zesjarige

  • 29/07/2011

Winnaar bij de zesjarige is Athena

JoyLammersDe rubriek voor zesjarige springpaarden aangeboden door Springstal Yves Houtackers en Stal Ham werd op donderdag 28 juli verreden op Jumping Peel & Maas. Ook deze rubriek kende een groot deelnemersveld, dus een twee prijzenstelsel. Gewonnen werd er in de eerste groep door Joy Lammers, in de tweede door Ernest Kwint.

Joy Lammers reed het winnende zesjarige paard. De donkerbruine merrie van Namelus was terug op zijn thuislocatie. Immers gefokt door de Familie Hendrix. Lammers kocht het paard als driejarige, waarna de merrie als vierjarige een veulen kreeg. Pas als 5 jarige bracht Joy de merrie op wedstrijden uit. Het paard heeft dus nog niet zoveel gelopen maar is fijn te rijden, aldus Joy. “Ze is heel simpel te rijden, mede dankzij de fijne galop. En zo kun je heel simpel een snelle tijd rijden. Binnenkort is Athena terug te zien in Ermelo, om daar te kwalificeren voor het WK in Zangersheide. Ook zullen ze internationaal wat ervaring op gaan doen. Dit parcours was een goede oefening voor Ermelo. Het is een moeilijk terrein omdat het zo indrukwekkend is. Daardoor worden er ook veel fouten gemaakt. Maar als ze nergens naar kijken gaat het makkelijker. Dit mooie concours is een goede training voor de paarden!”

ErnestKwintAl Capone was het paard waarmee Ernest Kwint het deed. Deze vos van Lupicor presteerde eerder al goed op Jumping Peel & Maas. In de rubriek voor 5 jarige springpaarden tijdens de editie van 2010 werd het paard uiterst hoog beoordeeld op het springen. Toen behaalde Ernest de tweede plaats met dit paard. Een talent dat blijft presteren dus. Al Capone moest toch bijna een seconde toegeven op Athena in de tweede fase. 

De tweede plaats was voor Alady Liberty VM (v. Heartbreaker) gereden door Kristiaan Houwen, die overigens zowiezo een goede dag had. De tweede plaats in de tweede groep was voor Lowie Joppen met zijn afstammeling van Winningmood; Fleur.

–   Foto’s   –

Winnaars-6-jarige