Joy Lammers en Gigolo triomferen in Masterspringen

  • 24/07/2015

Joy Lammers en Gigolo triomferen in Masterspringen

Een meesterlijk optreden van Joy Lammers en Gigolo van de Broekkant leverde hen de winst op in het Rabobank Venlo Masterspringen op Jumping Peel & Maas. In de drie man tellende barrage was de amazone uit Hamont, Malin Parmler en Niels Knape te snel af. ‪

De rapste rit na drie rondes in de beslissende omloop van het Masterspringen maakte vanavond de sjerpencollectie van Joy Lammers compleet. De amazone van Stal de Mulkhoeve had met Heartbreaker-telg Gigolo van de Broekkant nog genoeg Duracell in de batterij om een ruime seconde sneller te finishen dan de concurrentie.

“Hij is altijd heel voorzichtig en dat hij nu in deze barrage na drie rondes nog zo scherp blijft springen, dat is echt een van zijn kwaliteiten”. De laatste hindernis van de rubriek stond op 1.65m. “Hij springt er eigenlijk net zo makkelijk over als over 1.40m, daar ben ik echt heel blij mee, super!”. De pas negenjarige Concorde-kleinzoon lijkt een toekomstbelofte. “Hij geeft mij zeker het gevoel dat hij meer kan doen”, besluit de amazone die in mei de Derby van Eindhoven won met Zomerfee van de Broekkant.

Ruiter van Stal Hendrix, Niels Knape, reed zijn eigen paard Cum Laude (v. Van Gogh) als eerste in de barrage binnen. Na drie eerdere rondes, waarbij Bert de Ruijter smakelijk het verhogen en verlagen van de hindernissen toelichtte, reed Knape een knappe foutloze rit in 44.27. Malin Parmler ging vervolgens rond in 41.21 met Balou du Rouet-zoon Abalou. Joy zag haar kans schoon en klokte 40.11 seconden, onder luid applaus van het massaal toegestroomde publiek.

Joy, die in voorgaande jaren al eens de Grote Prijs, het Kampioenschap en de Ton Hendrix Memorial op Jumping Peel & Maas won, schreef door deze winst geschiedenis als meest succesvolle amazone van alle zeven edities van het concours op de terreinen van Stal Hendrix. Morgen begint het hoofdnummer, de Lacom Grote Prijs om 18.30 uur. Deze is live te volgen op ClipmyHorse.tv

Masterspringen_J_Lammers