Jumping Peel & Maas breidt programma uit

  • 15/07/2015

Jumping Peel & Maas breidt programma uit

De zevende editie van Jumping Peel & Maas zal dit jaar voor het eerst vier dagen in beslag nemen. De terreinen van Stal Hendrix in Kessel staan van 22 tot en met 25 juli in het teken van dit groeiende evenement, georganiseerd door Tim, Michel en Janou Hendrix. De extra wedstrijddag biedt ruimte voor meer nationale proeven, naast de vaste jonge paarden rubrieken en het ponyspringen.

“We hadden vorig jaar zoveel deelnemers, dat we besloten hebben meer ruimte te creëren”, licht Tim Hendrix de uitbreiding van drie naar vier wedstrijddagen toe. “Er kunnen zo meer combinaties mee rijden en is er elke dag een beetje speling. Daardoor verloopt alles gemoedelijker en hebben we geen zorgen dat een rubriek niet voor het donker afgelopen is”.

Woensdag 22 juli komen de vier- en vijfjarige springpaarden in actie. Alle dagen vinden er nationale rubrieken plaats, met als hoogtepunt op vrijdag het Masterspringen en op zaterdag de Lacom Grote Prijs van Jumping Peel & Maas. Genodigde ponyruiters laten op vrijdag en zaterdag hun stuur- en vliegkunsten zien onder toeziend oog van het publiek, dat alle dagen gratis toegang heeft. “We werken er hard aan om er weer een geweldig mooi concours van te maken en het voor iedereen top voor elkaar te hebben. Ja, we hebben er zin in!”, besluit Tim namens de organisatie.

In samenwerking met Kiwanis Club Peel en Maas vindt op de eerste avond van het evenement de tweede editie van ‘Grand Café de Sport’ plaats. In het VIP-paviljoen schuiven topsporters en hun coaches aan tafel voor openhartige gesprekken over sport en wat dit teweeg brengt. Tafelgasten zijn onder andere Anky van Grunsven en Sjef Janssen. De opbrengst van de kaartverkoop doneert de Kiwanis Club aan het Jeugdsportfonds Limburg.

Publiek