Jumping Peel & Maas zet de puntjes op de i

  • 24/07/2016

Limburgers spelen de hoofdrol in achtste editie springconcours

Jumping Peel en Maas vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juli op de terreinen van Stal Hendrix in Kessel. Tot vreugde van de organisatie hebben meer ruiters en amazones dan ooit zich aangemeld voor het springconcours, met flinke wachtlijsten als gevolg. Met nog maar een dag te gaan worden momenteel de puntjes op de i gezet, waarna een van de mooiste nationale concoursen van Nederland aan zijn achtste editie kan beginnen.

Degene die al een startplaats bemachtigd hebben komen al dan niet van Nederlandse bodem veelal uit Jumping01-8490-BorderMakerde Provincie Limburg en omstreken. Daarmee is de opzet van het springevenement, om zowel lokale ruiters als (inter)nationale grootheden een podium te bieden, opnieuw geslaagd. Een uitzondering daarop zijn de deelnemers aan de jonge paarden rubrieken die van ver komen om hun springtalenten voor te bereiden op de aankomende Isah Cup, het kampioenschap voor jonge springpaarden tijdens de KWPN Kampioenschappen. Op woensdag opent het concours traditioneel met de vierjarigen rubriek waarin ruim 90 combinaties door juryleden Henk van den Broek en Mark Martens beoordeeld worden.

Naast diverse basisrubrieken sterkt het evenement zich door populaire rubrieken zoals het  ‘Kampioenschap van Jumping Peel & Maas dat op donderdagavond in groepenformatie plaatsvindt, het ‘Master’ springen op vrijdagavond en afsluitend op zaterdagavond de Grote Prijs van Jumping Peel & Maas. Daarnaast mag de jeugd tweemaal in actie komen in de speciaal daarvoor uitgeschreven ponyrubrieken op vrijdag en zaterdagmiddag.

Op woensdagavond komen diverse niet hippische sporthelden bijeen in het Grand Café de Sport om geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds Limburg. De gehele opbrengst van de entreegelden wordt door de organiserende partij Kiwanis gedoneerd aan dit goede dat sportkansen creëert voor Limburgse kinderen die zonder financiële steun geen lid kunnen worden van een sportclub. .