Kevin Jochems heer en master van JPM

  • 28/07/2017

“Ik ben het afgelopen jaar niet in positieve zin in het nieuws geweest, maar gelukkig nu weer wel”, lacht de winnaar van het Masterspringen van JPM, gesponsord door Sandton Hotel Chateau de Raay. Kevin Jochems gaf met een nieuw paard, voor zijn nieuwe werkgever een optreden van formaat bij Stal Hendrix in Kessel. Met Alcazar Sitte (v. Rexar du Houssoit) hield hij als enige in de barrage het hout boven en Monique van den Broek en Rodrigo Almeida op afstand.

Loei spannend was het Masterspringen, waarbij sommige hindernissen aan het eind van de vier rondes al gauw 1.50m hoog stonden. Waar er in de eerste ronde nog 12 ruiters ten strijde trokken, haalden slechts drie combinaties het tot de barrage. De stalruiter van Loewie Joppen, Rodrigo Almeida, rekende zich als eerste starter in het slotstuk al rijk met zicht op een tweede overwinning in een hoofdrubriek bij JPM. Maar zijn voorzichtige Born to be Picobello (v. Berlin) tikte na vier rondes flink springwerk toch twee palen uit de lepels.

Kevin Jochems bewees vervolgens nog maar eens een aanwinst te zijn voor de stal van de familie Thijssen in Sevenum, door met een paard wat hij pas sinds dinsdag onder het zadel heeft te winnen. De knap gelijnde vos van elf jaar oud, voorheen onder Zwitser Adrian Schmid, toonde veel kwaliteit onder de Jochems die sinds een maand weer fulltime aan het rijden is. Jochems moest daarvoor herstellen van o.a. een gebroken bekken.
“Ik probeer met kleine stapjes weer terug op niveau te komen. Hier het Masterspringen winnen past daar heel mooi tussen. Volgende week gaan we naar de GCT in Londen, dus dan zullen we zien of ik weer helemaal terug van weggeweest ben.” De voormalig stalruiter van Piet Raijmakers heeft het reuze naar zijn zin bij zijn nieuwe werkgever. “Ik heb fijne paarden te rijden en ik werk samen met een leuk jong team dat heel gemotiveerd is”, vertelt Jochems terwijl de medewerkers van de stal en de gezusters Thijssen hem toe juichen.

Monique van den Broek kwam als hekkensluiter aan zet en leek gebrand op revanche. De Sevenumse amazone is uitstekend in vorm op JPM en rijdt zich bijna steevast bij de top 3, maar een eerste plaats blijft net steeds buiten bereik. Onder toeziend oog van vader Henk ging Van den Broek voortvarend van start en wist haar Bea van de Helle steeds rap en passend bij de sprongen te krijgen. Tot de dubbel, die combinatie werd niet foutloos overbrugd en ook de laatste oxer moest het ontgelden. Aan de tijd van slechts 0.13 seconden meer op de teller dan Jochems lag het in ieder geval niet.

Klik hier voor de uitslagen.

Kevin Jochems