Kristiaan Houwen de Sterkste in het Z twee fasen

  • 29/07/2011

Houwen nu al tevreden over het weekend!

KristiaanHouwenZCapitalice was de merrie waarmee Kristiaan Houwen tegen het eind van de klasse Z twee fasen binnenreed. Deze rubriek aangeboden door Buitenhuis BV telde maar liefst 143 combinaties. Winnen was dus niet gemakkelijk, Kristiaan Houwen die het gehele concours al in vorm is deed het echter.

Hij noteerde de snelste tijd in de barrage. Over zijn 9 jarige merrie Capitalice (Chelano Z x Carthago) vertelde hij het volgende:Ze liep beter dan verwacht! En in de tweede fase was ze nog snel ook nog. Verrassend, want ik rijdt haar immers pas een week of 4.
Wat we nog meer van hem kunnen verwachten durfde Kristiaan niet te zeggen. “Het is moeilijk te zeggen, het is super rijden hier. Maar ik heb al niets te klagen. Ik mag nu al met een tevreden gevoel naar huis gaan.” Morgen zien we hem weer terug in de finales van het Z en ZZ, mogelijk verrast hij ons daar weer.

MarkMartensDe winnaar in de tweede groep van het twee prijzen stelsel was Mark Martens. Hij gaf minder dan een halve seconde toe op Houwen. Hij zadelde Zambezi (v. Nonstop)voor deze rubriek. Mark Martens is stalruiter van Peter Bulthuis, Sport Horses From Holland. 

Mario Wilson Fernandes ging als 23e van start. Hij reed Hearthango (v. Heartbreaker). Maar moest toch de twee andere heren voor laten. De beste dame in het veld was Carolien Poels. Zij was de vierde foutloze in de tweede fase. Dit deed ze met een zoon van Argentinus, met overigens een verrassende naam Argentinus Son.