Kristian Houwen en Joy Lammers delen de eerste plaats

  • 27/07/2012

Kristian Houwen wederom de snelste

Kristian-Houwen---Vona---PrijsuitreikingHet was een spanende strijd in de klasse ZZ tijdens Jumping Peel & Maas. Het was een twee fasen rubriek waardoor de tijd al heel snel op scherp gezet kon worden door Lauren Hester, dat deed ze dan ook met een barrage-tijd van 27.51 sec. Even daarna wist Emile Tacken deze tijd te verbeteren en bleef lang aan de leiding. 

Pas laat in de wedstrijd kwam de uit Wanssum afkomstige springruiter Kristian Houwen in actie. Met zijn supersnelle 10-jarige merrie Vona (v. Cantos) zette hij een niet te kloppen barrage-tijd neer van 25.43.

Joy Lammers wint in de tweede groep

Joy-Lammers---ViennaAlleen Joy Lammers wist hem de overwinning bijna af te nemen maar was helaas ze 0.50 seconden minder snel. Doordat ze één ophouding moest maken verloor ze die tijd op Houwen.

Vanwege het grote deelnemersveld is er het twee-prijzen-stelsel van toepassing op deze rubriek. Daardoor delen Houwen en Lammers de eerste plaats, waarbij Houwen sneller was. Op de tweede plaats komen Emile Tacken en James Paterson-Robinson. De derde plaats is voor de ruiters Lowie Joppen en opnieuw Kristian Houwen met zijn paard Zjohn G.

Kortom: een prachtige rubriek waarin topsport van hoog niveau werd getoond.

 

— Uitslagen —