Leon Thijssen 10e kampioen van JPM

  • 26/07/2018

In een felbevochten barrage om het Kampioenschap van Jumping Peel en Maas zette Leon Thijssen als tweede starter een onklopbare tijd neer. Met Diarado-nakomeling Diablo Z verwees hij Jil Buijze naar plaats twee, terwijl de huidig Nederlands kampioen, Frank Schuttert, optekende voor de derde plaats met Check Out (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

“Het was best een snelle barrage he?”, lacht Thijssen na zijn rit over 1.40m in de Kuypers Kessel Prijs. De Limburgse routiner finishte 1,5 seconde vlugger dan Jil Buijze. De ruiter uit Oudelande liet met Marome NW-telg Venus wederom een knap staaltje stuurmanskunst zien, goed voor de titel van reserve-kampioen.

“Ik heb op de eerste hindernis direct schuin aangereden, dat heb ik niemand anders zien doen”, gaat Leon verder. “Zo was ik heel vlug bij hindernis twee. Als ik ergens tijd ingelopen heb is het daar. Het is even geleden dat ik kampioen werd moet ik eerlijk zeggen. Ooit ben ik het wel geweest hoor, maar dat was voor zover ik me kan herinneren nog in de NKB-tijd”.