Maikel van Mierlo en Beau Schuttelaar voeren het klassement aan

  • 25/07/2018

Op de openingsdag van JPM was zeker Maikel van Mierlo op dreef. De ruiter uit Koningslust behaalde, maar liefst twee overwinningen. Hij schreef zowel de kwalificatie voor de Grote Prijs over 1.40m, als de klasse Z op naam. “Het gaat wel aardig vandaag”, lacht Van Mierlo die met Edelmanfee in de Chateau de Raay prijs.

In de Stal Keizersberg prijs bezette Van Mierlo uit een deelnemersveld van 93 combinaties tevens de tweede plaats met Cantos-nakomeling Europe in 31.12 seconden. De zege behaalde hij met Follow Up (v. Andiamo) waarmee hij een tijd van 30.82 klokte. In deze twee-fasen rubriek sloot Jil Buijze met Venus (v. Marome NW) aan op plaats drie. “Mijn paarden zijn ondanks het weer prima op dreef”, verwijst Van Mierlo naar de temperatuur. Ik kan niet anders dan tevreden zijn met resultaten zoals die van vandaag”.

Beau Schuttelaar was gistermiddag de snelste in de tweede klasse Z gesponsord door Manton Grange Stables Met Florida Balia NL (v. Bustique) hield de amazone uit Tegelen in 29.19 seconden Jack Ansems met Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL) van de zege (29.81). Nicole Caris sloot aan op plaats nummer drie in 32.32 met Gentle Molga (v. Arthos R).