Marcel Willems vlot rond bij de vijfjarigen

  • 26/07/2012

Calimera springt vlot rond met Marcel Willems

MarcelWillems-5jrDe rubriek voor vijf jarige springpaarden werd verreden in twee fasen. De startlijst was gevuld met combinaties die ook de Hendrix Competitie meegereden hadden. Terwijl daar de vijf jarige paarden op punten beoordeeld werden, gaat het bij Jumping Peel & Maas om de strafpunten en de tijd.

Ook Marcel Willems nam deel aan de 5 jarige rubrieken van de Hendrix Competitie. Daarwerd hij in de finale tweede. Maar nu ging het op snelheid en wendbaarheid. Dus een goede oefening voor Ermelo, zoals Marcel vertelt. Gelukkig was zijn merrie Calimera (v. Van Goch) zeer vlot. De wendingen in de tweede fase waren vloeiend, waardoor hij zijn ritme mooi kon behouden. Dit betekent dat deze combinatie één van de favorieten is voor het kampioenschap in Ermelo

De tweede plaats was voor Rob Heijligers. Met de ruin Cyrus van het Bogertje (Harley VDL) ging hij als tweede van start in deze rubriek. Zijn tijd in de tweede fase was dus scherp en Heijligers ging dan ook lang aan de leiding.

Anne-Martine van Lieren kwam dichtbij de tijd van Heijligers. Met de schimmelmerrie van Cartano eindigde ze uiteindelijk op de derde plaats. 

Het parcours was niet zwaar. Veel ruiters mochten de tweede fase rijden, en bleven ook daar foutloos. Daardoor was de tijd een doorslaggevende factor. Al met al een goede oefening voor het Kampioenschap Jonge Paarden, zoals Jumping Peel & Maas ook bedoeld is.

— Uitslagen —