Michel Hendrix wint voor thuis publiek

  • 30/07/2010

zaterdag3Stilte en kippenvel tijdens de Grote Prijs van Jumping Peel & Maas

Spannend was de Grote Prijs van Jumping Peel & Maas zeker. Op de startlijst stonden 46 ruiters en amazones, en deze ruiters waren zeker niet de minste. Zoals Eric van der Vleuten, Robbert Ehrens, Yves Houtackers en Piet Raaijmakers Jr. Dit beloofde al een mooie wedstrijd.

De parcoursbouwer Henk Linders had voor deze rubriek een pittig parcours gebouwd. En dat het pittig was bleek al snel. Het maken van 2 springfouten was zeker geen schande. Het publiek werd er stil van, in afwachting van de eerste foutloze combinatie. Toen Yves Houtackers met Parcona de eerste nul ronde reed, kreeg het publiek toch kippenvel. Het was immers de 24 voorgaande combinaties niet gelukt om de nul te houden.

zaterdag2Er volgden nog 9 andere combinaties die de nul wisten te houden. Waaronder Leopold van Asten en Caroline Poels. Deze 10 ruiters gingen strijden om de prijzen in de barrage. Er was totaal immers meer dan 3100 euro te verdelen.

Mede organisator van het concours, Michel Hendrix ging als tweede ruiter van start in de barrage. Hij reed met Noble (v. Noble Sire) een foutloze rit in de tijd

SONY DSC

SONY DSC

van 37,16. In het eerste deel van de barrage dacht Michel nog wat tijd te hebben laten liggen. Het bleek echter snel genoeg. Joy Lammers kwam met haar Namelus merrie T-Sellie nog erg dichtbij maar was toch enkele honderdste van een seconde te langzaam.

Ook Rob van Bussel gaf aardige tegenstand. hij won de 3e prijs samen met de ruin Uretto van Oklund.

Het publiek had in ieder geval genoten van een spannende ontknoping van de tweede editie van Jumping Peel & Maas. Veel ruiters kwamen na de Grote Prijs nog terug om het goede verloop van Jumping Peel & Maas te vieren.zaterdag4 Dit werd samen gedaan met het publiek en de vele vrijwilligers. Michel Hendrix gaf toen een uur lang gratis drank weg voor alle aanwezigen.