Olympiërs en Wereldkampioenen op Jumping Peel & Maas

  • 21/07/2015

Olympiërs en Wereldkampioenen op Jumping Peel & Maas

De organisatie van zevende editie van Jumping Peel & Maas kan met trots een deelnemersveld van wereldklasse bekend maken. Meervoudig Olympiër Jos Lansink prijkt op de startlijst, evenals als Wereldkampioen Maikel van der Vleuten. De pas 19-jarige Ier Bertram Allen, bronzen medaillist in de Wereldbeker van 2015 is van de partij. Net als de Overijsselse Willem Greve, die dit jaar al drie Grote Prijzen op naam schreef en meerdere malen deel uit maakte van het Nederlandse landenteam.

Maikel van der Vleuten doet het vierdaagse concours op de terreinen van Stal Hendrix aan, voordat hij doorreist naar de Longines Global Champions Tour in Londen. In Limburgse Kessel zijn tevens Lucy Davis, de Amerikaanse winnares van de Grote Prijs van het CHIO Rotterdam en Matthijs van Asten, die vorige week de GP van Koningsbosch won, aanwezig. Mexicaanse Olympiër Jaime Guerra neemt deel aan het springevenement, net als collega-ruiters Olivier Philippaerts en Joe Clee. Daarnaast komen er combinaties uit Australië, Nieuw-Zeeland, Turkije, Groot Brittannië en Zweden aan de start.

Daarnaast rijdt de helft van alle junioren en young riders die Nederland in augustus op de Europese kampioenschappen vertegenwoordigen mee, waaronder Limburgs toptalent Sanne Thijssen. Hiermee staat vast dat het nationale concours niet alleen internationale allure heeft, maar ook wereldwijd hoog aangeschreven staat.