Parmler staat haar mannetje in klasse Z voor 6- en 7 jarigen

  • 25/07/2013

Parmler staat haar mannetje in klasse Z

De Havens Horsefood Prijs, een Z rubriek voor 6 en 7 jarige springpaarden, kende een pittig parcours dat direct op tijd werd verreden. Maar liefst 135 combinaties verschenen aan de start. Hoewel de starlijst lang was bleef de competitie interessant voor het vele publiek dat op deze zonnige donderdag naar Kessel was afgereisd.

Parcoursbouwer Henk Linders maakte het de deelnemers niet makkelijk. Slechts zeventig procent van de deelnemende combinaties noteerden onderweg helaas enkele strafpunten. Met name het landhek, wat 2 maal overwonnen moest worden, bleek moeilijk voor deze zes- en zevenjarige paarden.

Ook voor de internationale topruiters was het parcours niet gemakkelijk. Oud wereldkampioen Jos Lansink toucheerde het landhek. Eric van der Vleuten had het geluk ook niet aan zijn zijde. Zoon Maikel was meer succesvol en wist de 5e prijs te bemachtigen.

Er werd stevig gestreden om de ereplaatsen. Zo ook Mark Martens uit Asten. Hij wist in zijn parcours Tim Hendrix nipt voor te blijven. De beste van allemaal was de amazone Malin Parmler met de Corland dochter Babette. Zij had nog ruim anderhalve seconde speling ten opzichte van de nummer twee: Yves Houtackers.

malin-parmler timothy-hendrixwebmark-martens01webyveshoutackerswebmaikel-van-der-vleutenweb