RABOBANK GROTE PRIJS VOOR JELMER HOEKSTRA

  • 30/07/2016

Met het mes tussen de tanden reed Jelmer Hoekstra met Amour (v. Numero Uno) naar de zege in de 1.40m Grote Prijs van Jumping Peel & Maas. De ruiter van Stal Thijssen nam als een na laatste starter het stokje over van Mark Martens met Hakon de Kalvarie die op zijn beurt de tijd van thuisruiter Pieter Keunen met Alban verbeterde.

Voor een massaal toegestroomd publiek kwamen 53 combinaties aan de start in de Grote Prijs van Jumping Peel & Maas. De achtste editie van het concours op de terreinen van Stal Hendrix in Kessel leverde in het barragebal uiteindelijk 7 duo’s voor de eindstrijd. Parcoursbouwer Peter Ronckers had een flinke uitdaging gebouwd waarin de toegestane tijd de scherprechter was. Pas halverwege de rubriek werd er een foutloze ronde geklaard.

In de barrage nam Stal Hendrix ruiter Pieter Keunen de eerste nulrit op zich met de fantastisch meewerkende Cavalier-telg Alban. Vervolgens wist Mark Martens met de ultra scherpe Indian Gold-nazaat Hakon de Kalvarie 0,16 seconden onder de tijd van Keunen te duiken. Na een nette, maar te langzame poging van Arnold Boerekamps, klaarde Hoekstra als een na laatste starter een rit met precisie en snelheid waarmee hij de concurrentie omver blies.

“Ik kneep hem nog wel even, toen ik zag dat Michel na mij sneller ging”, geeft de winnaar toe. In de rit van Michel Hendrix zat het venijn hem in de staart. Een balk op de laatste oxer deed hem met de verder uitstekend springende Don Diablo HX de das om. Het duo eindigde als snelste vierfouter op de vijfde plaats.

“Er stond een zware en technische proef. Geen weggevertje, glundert de 22-jarige ruiter  van Stal Thijssen. Die opnieuw een stoelendans deed met zijn stalgenoot Sanne, die vorig jaar in Kessel deze Grote Prijs veroverde. “Ja, nu pakt het voor mij goed uit. Sowieso als het goed is voor Stal Thijssen ben ik tevreden. Nu dat mijn beste paard pas verkocht is, is het mooi om in Amour een potentiële opvolger te hebben. En hier winnen is toch een beetje een thuisfeestje wat ik eens flink ga vieren!”

REN_4765