Rabobank Venlo Grote Prijs voor Christopher Kläsener

  • 29/07/2017

Op een nationaal concours een Duitser op één en een Nieuw-Zeelander op twee. Dat somt in een notendop wel op hoe werelds Jumping Peel en Maas is. De buitenlandse heren Christopher Kläsener en Daniel Meech kregen in de zes man tellende barrage van de Rabobank Venlo Grote Prijs tegengas van Teddy van de Rijt met Itcho Van ’t Ruytershof. Het duo eindigde op de derde plaats. De top vijf werd gecompleteerd door Niels Bulthuis met Blue Silver en Kimberley Winsingh met Daimond.

37 combinaties waagden zich aan de 1.50m Grote Prijs op de slotdag van het concours op de terreinen van Stal Hendrix. “Er stond een twee-ster CSI waardige proef”, vertelt de winnaar over het bouwwerk van Henk Linders en zijn team. Olympisch ruiter Daniel Meech zette als eerste starter met Corlensky G-telg Fine de te kloppen tijd op 46.31 seconden, waar bijna iedereen zich op stuk beet. De Duitse Christopher Kläsener, rijdend voor Stal Poels uit Swolgen, wist met de tienjarige Coocanusa (v. Numero Uno) ultra vlug te schakelen en in het bochtige barrageparcours genoeg vaart te houden om 0.17 sneller te finishen. Toch was het nog even spannend met daarna Niels Bulthuis en Blue Silver in de ring.

“Ik had het geluk dat Niels op de laatste hindernis een balk had. Want hij was sneller dan ik”, vertelt Kläsener. Het paard dat hij aan de start bracht nam hij recent over van Oranje-ruiter Aniek Poels. “Ik heb er misschien een beetje spijt van”, lacht Poels. “Maar het is belangrijk dat iedereen in het team goede paarden heeft om vooruit te kunnen en kans te maken.” Klasener vult aan: “Ik heb veel fijne paarden te rijden, maar dit is momenteel de beste. Het is een beetje een aparte, maar met een echte vechtersmentaliteit.”

“Het is de eerste keer dat ik op JPM rijd. Vorig jaar reed ik in Ommen en dat was tegelijkertijd. Wat ik hier alle dagen, maar vooral vanavond heb gezien, is ongekend. Zoveel publiek en allemaal zo betrokken en enthousiast. Ik heb vier fantastische dagen gehad en dat ik dan ook nog een Longines horloge win is helemaal top.”  Terwijl de Duitser zich de nieuwe drager van een fonkelnieuw uurwerk mag noemen, keerde Teddy van de Rijt huiswaarts met een even prijzige ring, aangeboden door Juwelier Nellissen en Bron juwelen.