Rodrigo Almeida kampioen van JPM

  • 27/07/2017

Met Hassan of Picobello (v. Contact van de Heffinck) wist de voor Stal Joppen rijdende Portugees Rodrigo Almeida bijna twee seconden vlugger te finishen dan Frank Schuttert. In het Groepen springen weerhield hij de voormalig Nederlands kampioen van de zege en verwees Monique van den Broek naar de derde plaats.

In de 1.40m proef kwamen vanavond 10 groepen aan de start om een plaats in de finale van het Kampioenschap van Jumping Peel & Maas te bemachtigen. Uit iedere groep mocht de beste ruiter retour komen om een greep doen naar de kampioenstitel. Plus twee ‘lucky losers’ in de vorm van Vincent Voorn en Kristian Houwen.

Als eerste starter zette Houwen met de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh een knap scherpe tijd neer en het leek erop dat Houwen zijn ‘losers’ positie om had gezet in de winnaarspositie. Lang stond de verloofde van Liza Tiebot aan de leiding, tot het optreden van Monique van den Broek. Met de 10-jarige Bea van de Helle nam de goedlachse amazone het mes tussen de tanden en reed bijna 2 seconden vlugger dan Houwen door de finishlijn.

Vervolgens was er Frank Schuttert, die met Casall-merrie Beautiful Red een tandje bij schakelde. Min bijna een seconde was het resultaat. Als twee na laatste starter verwees Almeida Van den Broek naar het brons en Schuttert naar het zilver. De poging die zijn baas Loewie Joppen deed om de winst naar zich toe te trekken bleek tevergeefs, maar de Limburger had immers al een zege op zijn naam. Eerder op de dag won Joppen de Meldon klasse Z met eveneens een Casall-merrie, Bianca. In de Kliniek Viasana Prijs – kleine finale klasse Z/ZZ gingen Beau Schuttelaar en Galaxy Girl er met de winst vandoor.

2R9A6188-1