Sanne Thijssen niet te stoppen in Lacom Grote Prijs Peel & Maas

  • 25/07/2015

Sanne Thijssen niet te stoppen in Lacom Grote Prijs Peel & Maas

“Ze is niet safe, met haar weet je het nooit, vertelt Sanne Thijssen enigszins beduusd over haar paard Ulena, na een zinderende barragerit in het hoofdnummer van Jumping Peel & Maas. Juist het aparte karakter van de Baloubet du Rouet-merrie gaf de 16-jarige amazone net dat tandje extra, genoeg voor de winst. Bij een mindere prestatie was deze alsnog in handen van Stal Thijssen gevallen. Jelmer Hoekstra moest door zesenvijftig honderdste seconden meer op de teller genoegen nemen met de tweede plaats. De jeugdruiters waren niet in het minste gezelschap. De nummer 7 van de wereldranglijst, Bertram Allen, en GP-winnares van Rotterdam, Lucy Davis, boden geduchte tegenstand.

Zoals het bij het summum van een evenement hoort, brak de zon door, na de zomerstorm die het springen op de terreinen van Stal Hendrix zaterdag flink bemoeilijkten. Na de eerste omloop met 52 deelnemers gingen elf duo’s de strijd aan in de barrage, voor het massaal toegestroomde publiek. Mark Martens, ook van Stal Thijssen, reed de eerste nulrit met Captain Cooper (v. Namelus R). De te kloppen tijd: 43.63 seconden. Alleen zijn stalgenoten en George Whitaker wisten deze te verbeteren.

Sanne Thijssen veroverde zaterdagavond haar tweede zege voor thuispubliek met de ‘tricky’ merrie Ulena. Ze won woensdag het 1.40m en ook in de Lacom Grote Prijs gaf ze een kampioensoptreden weg. “Echt geweldig! Het zag er misschien niet zo mooi uit, maar ze komt er wel overeen.”, reageert de Limburgse. Ze troefde wederom Jelmer Hoekstra af, die voor deze 1.40m proef Barichello (v. Casantos) zadelde. “Dat vind ik wel vervelend voor hem, maar als er dan iemand moet winnen, dan beter iemand van je eigen stal toch?”

Whitaker-telg George bezette de derde trede van het podium met Tubana (v. Nassau). Mark Martens werd vierde, gevolgd door Zoë Snels met Quantum-zoon Quality Time TN. Niels Knape nam voor Stal Hendrix met Cavendish (v. Cantos) de zesde plaats in beslag. Belg Olivier Philippaerts stuurde DJ van de Katevennen (v. Darco) naar de zevende plaats. Lucy Davis werd met een behouden rondje achtste, Bertram Allen eindigde als tiende

Persfoto_S_Thijssen_Ulena_med