Thijs Meulemeesters supersnelle winnaar 1.40m rubriek

  • 26/07/2013

Thijs Meulemeesters supersnelle winnaar 1.40m rubriek

Op donderdagavond vond het Kampioenschap Jumping Peel & Maas – Kuypers Kessel Infra Prijs plaats. De proef stond eigenlijk uitgeschreven als ‘Groepenspringen met Winning Round’. Echter moest het programma worden aangepast vanwege het feit dat het al snel donker werd. Door de rubriek te wijzigen naar een proef direct op tijd kreeg het vele publiek toch prachtige paardensport voorgeschoteld.

Frank Schuttert verscheen ook aan de start. De winnaar van vorig jaar en kersvers Europees kampioen verteld over zijn ronde: “Ik ben heel tevreden. Ik was foutloos met de 9 jarige Epleaser van ’t Heike (For Pleasure x Nabab de Reve). Ik breng dit paard uit voor Jos Lansink. Hij sprong vandaag heel erg goed. Ik rijd dit paard zaterdag ook nog in de Grote Prijs en dit is een goede voorbereiding daarop.”

Met 59 combinaties aan de start kwam Vincent Voorn als 30ste de ring binnen. Hij zette een tijd neer van 51,54 seconden met zijn paard Coriander (Thriomphe de Muze x Kannan). Hij stond nog lange tijd aan kop, totdat de Boekelse ruiter Thijs Meulemeester een gooi deed naar de eerste plaats. Door zijn supersnelle rit met El Capone (Namelus R x Pilot) werd hij eerste in een tijd van 49,33 seconden.

Meulemeesters over zijn overwinning: “Al Capone is goed in vorm de laatste weken. Vorige week wonnen we al een stapmolen tijdens Jumping Heeswijk. Buiten de ring is hij wat sensibel maar in de ring gaat hij er 100% voor. Ik kon vandaag iedere keer een voorwaartse afstand rijden. We hebben dit paard zelf gefokt. De moeder hebben we zelf ook gehad. Een volle broer van de moeder heeft Olympiade gesprongen.”

Op de mooie derde plek eindige Loewie Joppen met Vienna Uno. Met deze elfjarige merrie zette hij een tijd neer van 53,40 seconden.

thijs-meulemeesters-web vincent-voorn---coriander-web

Prijsuitreiking Kuypers Kessel Infra Prijs     Vincent Voorn en Coriander

Pieter Keunen en Mojito

Pieter Keunen en Mojito