Ton Hendrix memorial voor Monique van den Broek

  • 30/07/2017

Traditiegetrouw wordt na  afloop van Jumping Peel en Maas de beste ruiter over alle 1.40m proeven en de Grote Prijs van het concours gehuldigd. De Leading rider krijgt de Ton Hendrix memorial wisselbokaal gepresenteerd. Dit jaar viel die eer ten deel aan Monique van den Broek die al haar paarden in uitstekende vorm had.

Voor de barrage van de Grote Prijs zei Van den Broek nog: “Ik ga echt mijn best doen”. En dat is het motto waaronder de Sevenumse steevast rijdt. Meer dan een zesde plaats in de Grote Prijs met Air Nike Z van de Helle zat er niet in, maar over het gehele concours was de dochter van Henk van de Broek degene die het meest in de punten sprong. “Dit is waar je het voor doet. Om op een geweldig concours als dit goed te kunnen presteren. Dat je dan aan het eind gehuldigd wordt en ook nog een fiets wint is super leuk, net als de reacties van iedereen. Het publiek, de familie, echt iedereen is zo enthousiast, dat maakt het helemaal af.”

In 2009 werd bij CH Midden Limburg voor het eerst de wisselbokaal ter nagedachtenis aan ‘opa’ Hendrix uitgereikt. Grote namen binnen de paardensport gingen Van den Broek voor. Zo kregen ook Eric van der Vleuten, Jos Lansink en Albert Voorn de trofee toebedeeld. Het beeld werd dit jaar bij Pieter Keunen uit de prijzenkast gehaald, de stalruiter van Stal Hendrix was vorig jaar de leading rider.