VDL Groep Hutch aan kop in vierjarigen rubriek

  • 27/07/2016

In de vierjarigen rubriek, mogelijk gemaakt door Kliniek Viasana, behaalde VDL Groep Hutch het hoogste score. Juryleden Henk van den Broek en Mark Martens waren te spreken over de kwaliteit bij de vierjarigen: “We hebben over de gehele linie eigenlijk veel fijne paarden voorbij zien komen, met een paar uitschieters.”

Numero Uno-zoon VDL Groep Hutch, gefokt en in eigendom van Stoeterij Duyselshof, kreeg een 8.6 voor het springen en een 7.8 voor het gaan tussen de hindernissen. De bruine ruin werd voorgesteld door Niclas Parmler. “Dit paard is atletisch, toont veel vermogen, lossigheid en bewegelijkheid. Een geweldig paard voor de toekomst met goede rijkwaliteiten”, kent Henk van den Broek de vierjarige winnaar toe.

Met twee maal het cijfer 8 nam Haltic (v. Baltic VDL) de tweede plaats in onder John Steeghs. “Dit was ook een fijn paard dat zich goed laat rijden”, aldus Mark Martens. De nummer drie in het rijtje, Tangelo van de Zuuthoeve-nazaat Haufom, scoorde een 8.1 en een 7.7 met Pieter Keunen. De door H. Knops gefokte ruin, in eigendom van Stal Hendrix en B. van den Oetelaar liet volgens de jury extreem goed achterbeengebruik zien.

Foto: Jeroen Spoolder

IMG_6934_Niclas_Parmler