Vijfjarigen competitie prooi voor Singapore-nakomeling Valentino

  • 22/07/2015

Vijfjarigen competitie prooi voor Singapore-nakomeling Valentino

Caluna’s Valentino droeg zijn ruiter Maikel Roggen naar de zege in de vijfjarigen rubriek op Jumping Peel & Maas. Maikel van Mierlo zat hen op de hielen met Tangelo van de Zuuthoeve-telg Fearless en bekleedde de tweede plaats. Emile Tacken stuurde Faithful (v. Calvaro) naar het derde geld.

Casall ASK-kleinzoon Valentino werd een jaar geleden verkocht door de familie Hendrix aan ruiter Maikel Roggen. Vandaag bleek dat de broers een uitstekende match hadden gelegd tussen de amateurruiter en de bruine ruin. In het twee fasen special ging de combinatie het raps rond in het parcours aan de hand van Henk Linders. “Het is een gruwelijk voorzichtig paard, hij mag nog iets meer kracht in zijn lijf ontwikkelen, maar het gaat de goede kant op. Hij heeft eerder enkel 1.10m proeven gelopen, nu was hij voor een concours als dit er net klaar voor en dan is het natuurlijk heel mooi als je hier wint”, vertelt Roggen die zijn tweede paard Caluna’s Armani (v. Namelus R) naar de negende plaats reed.

Maikel van Mierlo nam de tweede plaats voor zijn rekening met Fearless. De vosmerrie ging bijna een seconde sneller door de finish dan Indorado-kleindochter Faithful, gereden door Emile Tacken.

Martien Amendt stuurde Vleut-nazaat Falsterbo naar de vierde plaats, gevolgd door Michael Grijmans met Fox SW (v. Indoctro).

Jumping Peel en Maas 2015 © DigiShots