Zinderende ontknoping Rabobank Jumping Peel & Maas Masters – 2012

  • 28/07/2012

Zinderende Finale in Masters-Rubriek

Kessel 27 juli 2012

Ruben-Romp---VanceWerkelijk spectaculair, zo mag de eindrubriek van de tweede concours dag van Jumping Peel & Maas toch wel genoemd worden. Met twaalf ervaren combinaties, huizenhoge hindernissen en volle tribunes was de sfeer uitstekend tijdens het Master Springen.

Masters: Het parcours, bestaande uit zes hindernissen, staat in het begin op een hoogte van 1 meter en 30 centimeter. Wanneer een ruiter de ring betreed mag hij/zij aangeven welke hindernis met 10 cm en later 5 cm verhoogd moet worden. Er zijn maximaal vier rondes voorafgaande aan de barrage.

Met zes overgebleven ruiters in de laatste ronde waren er verrassend veel combinaties nog in de race voor de overwinning. De barrage telde uiteindelijk vier deelnemers: Rabo-talent Ruben Romp met zijn paard Vance (Namelus R x Pappillon), Olympisch ruiter Maikel van der Vleuten met de Mermus R-zoon VDL Groep Zimba, internationale springruiter Mathijs van Asten met de zwart-bruine ruin Easy Going en de in Asten gesitueerde Rob Heyligers met Quidam (Quasimodo Z x Ramiro).

Als eerste barrageruiter kwam Van Der Vleuten de ring in en was foutloos met een tijd van 37,32 sec. Zowel Van Asten als Heyligers hadden een balk. Daardoor steeg de spanning ten top omdat Romp de zaak moest beslissen. Met een supersnelle ronde, over enkele hindernissen van maar liefst 1.65m, wist Romp nul te rijden in 36,26 seconden en ging er vandoor met het prijzengeld van EUR 750,00.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde rubriek waarbij het publiek op topsport getrakteerd werd.

— Uitslagen —